Skip links

Business Lapps
mkb-programma’s

Samen de juiste
koers (her)vinden
én aan de slag

Mkb-ondernemers willen in ontwikkeling blijven, als ondernemer en met hun onderneming. De speciale Business Lapps mkb-programma’s voor groei en innovatie helpen je op weg. Niet door je te vertellen hoe je het moet aanpakken. Maar juist door je te ondersteunen om zelf je koers en actiepunten te bepalen. In dat proces is er geen betere adviseur dan een andere mkb-ondernemer. Samen vind je het antwoord op al je ondernemersvragen, nu en in de toekomst.

Jouw Strategie Realisatieplan

In de drukte van alledag is het als ondernemer vaak lastig om vooruit te kijken. Je bent continu aan het schakelen. Omdat het goed gaat en je klanten optimaal wilt helpen. Of omdat je anticipeert op nieuwe kansen of bedreigingen. In die situatie is het goed, en zelfs noodzakelijk, om je strategie en groeikansen te herijken of een nieuwe richting te kiezen. Het Strategie Realisatieplan bied je hiervoor een praktische aanpak voor de middellange termijn. Het programma ondersteunt je met het aanpassen of vernieuwen van je strategie. Na drie dagdelen ga je met een concreet plan direct aan je toekomst werken

In drie dagdelen (her)vind je je eigen focus. Waarom moet het anders en welke richting sla je in? Samen bepalen we de thema’s waaraan je wilt werken en kiezen we je doelen. Met bewezen methodieken dagen we je uit om anders naar je bedrijf en kansen te kijken. En het blijft niet bij praten. Je maakt een concreet stappenplan om je ontwikkeldoelen te bepalen, en ze vooral ook te behalen! Het Strategie Realisatieplan bieden we aan in een groep met andere ondernemers. Maar je kunt dit programma ook in je eigen bedrijf doen, dan pak je het samen met je medewerkers op.

Investering

3 dagdelen werken met vijf mkb-ondernemers die jou inspireren en adviseren: €995,-
3 dagdelen werken met collega’s in je eigen bedrijf: €1.495,-

Wil je ook je eigen kansen creëren en pakken? Doe het met ons!

Schrijf je nu in

Webinar Boost je veerkracht

Ondernemers moeten momenteel enorm schakelen. Hoe blijf je, samen met je team, overeind in een anderhalve meter economie? De impact van de coronacrisis verschilt per ondernemer, onderneming of sector. Of je het nu extra drukt hebt, of in de overlevingsstand staat: deze situatie stelt je veerkracht enorm op de proef. Hoe reageer je als ondernemer en zorg je dat je klaar bent voor het ‘nieuwe normaal’? Doe mee met ons Webinar. Samen met andere ondernemers en experts versterk je je eigen veerkracht, die van je medewerkers en je onderneming.

In een groep met maximaal tien andere ondernemers ga je in drie online sessies aan de slag met veerkracht en ondernemerschap. We gaan op zoek naar je meerwaarde en die van je medewerkers. Want alleen in verbinding haal je het beste uit jezelf en je mensen. Door iedereen te betrekken bij de koersbepaling blijf je bouwen aan de slagkracht en flexibiliteit die nodig is om met succes en plezier te blijven ondernemen. En weet je zeker dat je nieuwe kansen snel kunt grijpen en verwezenlijken.

Investering

Werken aan je onderneming in drie online sessies van anderhalf uur: €249,-

Opstaan na een linkse directe? Geef je veerkracht een boost!

Schrijf je nu in

Versnellers Carrousels

Zeker in tijden van flinke uitdagingen is het van groot belang dat je in contact blijft met collega-ondernemers. Schouder aan schouder van elkaar leren, elkaar helpen en inspiratie geven. Ongeacht de sector waarin je werkt, is het relevant om te sparren. Andere ondernemers kennen je situatie, inclusief alle valkuilen en mogelijke oplossingen. In de Versnellers Carrousels vorm je met vier andere ondernemers je eigen denktank. Per toerbeurt leg je jouw vragen en uitdagingen voor en laat je je inspireren. Op jouw beurt inspireer en ondersteun je anderen, waar je ook weer van leert. Een echte win-winsituatie dus.

De Versnellers Carrousel is al jaren een beproefde aanpak waarmee ondernemers elkaar met raad en daad ondersteunen. In een online aftrap delen de deelnemers hun weerbericht: hoe sta je ervoor als ondernemer en met je onderneming? In de volgende online sessie staat elke keer een vraag of uitdaging van een ondernemer centraal. Deze uitdagingen kunnen zeer divers zijn, van een heel praktische vraag tot een strategisch dilemma. Je kunt hoe dan ook rekenen op een antwoord uit de praktijk. Carrousel-ondernemers weten immers precies wat het is om te worstelen met ondernemersvragen. En hebben vaak een pasklaar antwoord of in ieder geval een oplossingsrichting. Zo help je elkaar direct verder.

Investering

Starten met een inspirerende kennismakingsaftrap en daarna 5 sessies van 5 kwartier met 5 ondernemers voor €475 ex btw.

Heb jij een dringende vraag voor jouw Versnellers Carrousel?

Schrijf je nu in

Inspiration Board

Soms sta je voor een zakelijke of persoonlijke uitdaging waar je zelf niet verder mee komt. Ook niet nadat je je reguliere hulptroepen hebt ingeschakeld. Je hebt dan een denktank met experts nodig. Een Inspiration Board met ondernemers die speciaal geselecteerd zijn vanwege hun specifieke kennis en ervaring. Zij komen een aantal keer per jaar bij jou op de zaak langs voor een broedsessie. Door je uitdaging aan deze ervaringsdeskundigen voor te leggen, weet je zeker dat je vraag vanuit alle perspectieven beantwoord wordt. Zo scherp jij je gedachten en ideeën aan, en blijf je werken aan je ondernemerschap en aan je onderneming.

De Inspiration Board is een praktische manier om de denk- en doekracht van andere ondernemers regelmatig te benutten voor jouw uitdaging. In een inspiratie- of broedsessie leg je je dilemma of vraag uit. Aansluitend gaat de board volgens een duidelijke methodiek aan de slag met jouw vraag. Je krijgt voortdurend inzicht in hun denkproces en direct toegang tot waardevolle inzichten. Dit is de basis voor concrete conclusies en actiepunten. Op die manier ben je verzekerd van verfrissende inzichten en nieuwe inspiratie om je toekomst verder zelf vorm te geven.

Investering

Het samenstellen van jouw Inspiration Board en een (online) inspiratiesessie: vanaf €995,-

Wil jij ook concrete adviezen van je eigen Inspiration Board?

Schrijf je nu in

Innovatie Safari

Een keer per jaar komen alle leden van de Business Lapps Community samen. Het is heel waardevol als de leden elkaar live ontmoeten. Aan de hand van een overkoepelend thema word je bijgepraat over relevante onderwerpen en ontwikkelingen. Tijdens de jaarlijkse Business Lapps Innovatie Safari word je aan het denken gezet en geprikkeld. Maar wel steeds met een vertaalslag naar jouw dagelijkse praktijk. In een uitdagend programma krijg je de kans om de luiken open te gooien en kom je aanraking met innovatieve, verrassende en inspirerende ideeën; binnen of buiten Nederland. Hierbij is natuurlijk alle ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere leden van de Community.

Als lid van de Business Lapps Community heb je al concrete ontwikkelstappen gemaakt. Je hebt de kracht van samenwerking met andere ondernemers zelf ervaren. Maar je wilt in beweging blijven, continu leren, sparren op inhoud en dilemma’s delen. Je wilt concrete tips, inspiratie en advies op basis van échte ervaringen. Dit alles beleef je tijdens de Innovatie Safari. Samen met andere ondernemers die ook doorlopend werken aan groei en innovatie. Ben jij ook klaar om je te laten inspireren en te innoveren?

Investering

Op pad met collega-ondernemers voor een dag bomvol inspiratie en stof tot nadenken: €225,-

Zorg dat je de Innovatie Safari 2020 niet mist!

Schrijf je nu in

Neem snel contact op om te ontdekken welk programma het best bij jou past.

contact