Skip links

Praktijkgerichte
versnelling voor
ondernemers

Welkom bij jouw organisatie voor de toekomst

Je wilt graag vooruit. In de waan van de dag is het lastig om het zicht op de lange termijn te houden en plafonds te doorbreken. Hoe houd je grip op de ontwikkelkansen voor je eigen ondernemerschap en jouw bedrijf? Het is goed om regelmatig stil te staan bij jouw doelen en uitdagingen. Dat voelt misschien tegennatuurlijk, toch is een pas op de plaats soms nodig om jouw business te kunnen versnellen.

De Business Versneller zorgt ervoor dat je jouw eigen focus (her)vindt en vanuit eigen kracht innoveert. We zijn een publiek-private samenwerking van provincies, ondernemersorganisaties en het bedrijfsleven die ondernemers helpt concrete groeistappen te maken. Zo bieden we je de unieke kans samen met andere ondernemers, onder begeleiding van ervaren businesscoaches, concrete doelen te bepalen en waar te maken. Creëer je eigen kansen en zorg voor de versnelling van jouw eigen succes!

Leren van elkaar

De Business Versneller is een doelgericht ondernemersprogramma met concrete bouwstenen om je eigen bedrijf naar een volgende fase te tillen. In zes praktische bijeenkomsten verdiep je jouw vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in je eigen bedrijf. Je leert omgaan met de dynamiek in de huidige markt en de eisen die dit aan jouw strategie, marktbenadering en organisatie stelt. Met slimme tools, zoals het Business Model Canvas en het Markt Keuze Model, krijg je snel het overzicht om een grote sprong voorwaarts te maken.

Bij de Business Versneller werk jij stapsgewijs aan je eigen versnelling. Je staat hier niet alleen voor. Onze coaches en de collega-ondernemers nemen je mee en dagen je uit. In onze ogen is er namelijk geen betere adviseur voor een ondernemer dan een andere ondernemer.

Het programma

Met de Business Versneller werk je in zes hands-on bijeenkomsten aan de verdieping van jouw vaardigheden als ondernemer. Zo (her)vind je de koers van jouw ondernemerschap en bedrijf. En creëer je versnelling in je eigen organisatie. Onze coaches en andere ondernemers uit verschillende sectoren dagen je uit.

Door de combinatie van wisselende groepen en uitdagende praktijkopdrachten haal je rendement uit elke bijeenkomst. Maar ook tussen de sessies blijf je in beweging door zelfstandig aan opdrachten te werken. Zo houd jij de vaart in uw onderneming.

Werksessie 1: Weten waar je staat, jouw unieke identiteit
Samen ontdekken we waar je staat als ondernemer en met je bedrijf. Waar kom je vandaan en waar sta je nu? Verder werken we aan jouw missie, visie en bedrijfscultuur. En gaan we op zoek naar de bron van jouw motivatie.

Werksessie 2: De koers van je bedrijf en wat staat er nog in de weg
Je werkt aan de doelstellingen over 1000 dagen van jouw bedrijf. Je bepaalt de sleutelelementen van succes en we zoeken uit waarmee jij klanten op voorsprong zet. Daarna bepaal je wat er nog in de weg staat om dat succes te behalen en welke elementen jij en je kernteam hebben op te lossen. Waar ligt de focus van jouw versnelling?

Werksessie 3: Leiderschap en Doelenmanagement
Waar kan jij je op focussen om de grootste kans op succes te behalen? Je krijgt handvatten om met jouw kernteam de doelen te halen die je voor ogen hebt. Je legt de basis voor begrip over jouw persoonlijke leiderschap- en communicatiestijl. Op die manier kan je het maximale uit jezelf en je team halen om doelgericht aan de slag te gaan.

Werksessie 4: Business Model Canvas en je aanbod in de markt
Met het Business Model Canvas (r) breng je de essentiële bouwstenen van jouw bedrijf in kaart. Je maakt een blauwdruk en verkent de kansen om te versnellen. Daarna maak je met jouw ideale product-marktaanbod concreet hoe je jouw gekozen versnelling het snelst kunt behalen.

Werksessie 5: Mijn onderneming en de wereld
De ontwikkeling van jouw onderneming is afhankelijk van diverse factoren in jouw omgeving. Ontdek met elkaar wat o.a. de vergaande digitalisering en duurzaamheid voor effect hebben voor de continuïteit van jouw bedrijf.

Werksessie 6: Het verhaal van jouw bedrijf en je versnelling
Alles wat je hebt voorbereid, bedacht en vormgegeven, moet ook gecommuniceerd worden naar je werknemers en stakeholders. Dat blijft vaak onderbelicht. Wij maken daar ruimte voor. Jouw verhaal is het waard verteld te worden. Met 6 handvatten leer jij jouw verhaal vertellen. Overal!

Meedoen?
Ben je toe aan een versnelling van jouw bedrijf, schrijf je dan snel in via onderstaande knop!

Inschrijven

Neem snel contact op om te ontdekken welk programma het best bij jou past.

contact