Skip links

Business Meet-ups
Bouwen aan onze community

Als ondernemer kan je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Er zijn zoveel zaken om rekening mee te houden. Daarnaast voel je je verantwoordelijk voor alle gezinnen van de mensen die bij je werken. Sommige uitdagingen kan je overleggen met je medewerkers, maar voor andere vragen kijk je liever in de keuken bij een collega-ondernemer. Veel van onze Business Versnellers geven dan ook aan dat ze vooral het sparren met andere ondernemers als zeer waardevol hebben ervaren.

Sparren met mede-ondernemers

Hoewel het ‘normaal’ al lastig is om ‘aan’ je onderneming te bouwen, lijkt het in deze tijd van afstand en lockdown een nog grotere uitdaging. Hoe spar je met elkaar over je onderneming als je niet (makkelijk) bij elkaar kan komen?

Met onze Business Meet-ups slaan we de brug naar andere ondernemers. Zo kan jij als ondernemer blijven werken aan je bedrijf. De eerste test van deze Business Meet-up is geslaagd!

Zestien ondernemers uit verschillende sectoren hebben met elkaar gespard over drie onderwerpen:

• rendement uit marketing
• leiding geven
• samenwerken

Praktische tips en inzichten

Het resultaat is een aantal praktische tips en inzichten waarmee jij direct aan de slag kan:

  1. Bespreek met je marketingbedrijf dat ze ook financieel verantwoordelijk worden voor het resultaat.
  2. Vraag je medewerkers eens naar ideeën om de markt te benaderen. Zij staan immers dichtbij je klant.
  3. Zorg voor nog meer transparantie en zekerheid bij het leidinggeven.
  4. Focus je op de ‘algemene koffiemomenten’ (aandacht) en spreek minder over het transactionele (Heb je je taken gedaan?).
  5. Kijk bij het samenwerken eens naar het ‘WEDA-model’. Het uitgangspunt is de relatie in plaats van het product. Je meet hiermee het belang van en de waardering voor elkaar. Bovendien krijg je tips om de goede dingen te behouden en inzicht in welke zaken echt beter moeten.
  6. Samenwerken is ook werken. Het begint bij het creëren van veiligheid. Wat voor jou als ondernemer veilig is, is dat niet altijd in het hoofd van je medewerkers. Check dat!

Ben jij bij de volgende Business Meet-up?

Op 8 juli a.s. om 16:00 tot 18:00 is de laatste Business Meet-up voor de vakantie gepland. Na de succesvolle voorgaande edities durven we jou nu ook uit te nodigen!

Ben jij erbij?

Heb jij ook iets te delen? Neem contact met ons op voor een gesprek

contact