Skip links

Met wie maak
je de meters

Jelle Bartels
Next Step Factory

Mijn motto is: verander niet, haal eruit wat erin zit! Als ondernemende kartrekker help ik bedrijven en organisaties het beste uit hunzelf te halen. Om werkelijke stappen te maken richting hun droom en ambitie. Dat doe ik door ondernemers weer aandacht te laten geven aan hun droom of passie, en deze in te vullen. Om die mogelijkheden aan te boren coach, begeleid en faciliteer ik ondernemers en hun team. Dat doe ik met een combinatie van mijn eigen praktische ondernemerskennis en bewezen tools, zoals het Business Model Canvas. Samen vertalen we een idee of droom naar een concreet stappenplan om deze vervolgens te realiseren. Zo help ik ondernemers om eruit te halen wat er al in zit!

Bart Vermeulen
Bart, Shifting Business

Groei in je business! In je onderneming en je ondernemerschap. Dat is wat ik jou en je organisatie kom brengen. Met 25 jaar veelzijdige ervaring in ‘de business’, als ondernemer, senior manager en consultant is mijn overtuiging dat de Beste Toegevoegde Waarde (BTW) van een organisatie ontstaat als er echte betrokkenheid is met zowel medewerkers als klanten. Dat begint met een juiste houding van de “sales’ en alle andere medewerkers die samen de klantwaarde waarmaken. Succesvolle business gaat om het boven verwachting waarmaken van de verwachtingen van mensen. Door echte en duurzame klantwaarde te ontwikkelen, verkopen en leveren. Ik help jou met de richting die je gaat, de inrichting die je kiest en de verrichting die je uitvoert.

Patrick Steggerda
Beter Koersen

Ik adviseer en coach ondernemers en leiders om samen de gewenste beweging en innovatie te creëren. Mensen noemen me een positieve aanjager die inspireert, energiek is en doelgericht werkt. Dat sluit goed aan bij mijn passie om een organisatie in beweging te brengen. Door ondernemers te laten ontdekken hoe ze hun persoonlijke en teamtalenten nog effectiever kunnen maken. In alles wat ik doe geloof ik sterk in een aanpak waarbij medewerkers en klanten meedoen. Want organisaties die er nu in slagen om medewerkers te boeien en te binden zijn volgens mij de winnaars van de toekomst.

Xander Smit
Ferosia

Ondernemers worden soms teveel afgeleid door randzaken, administratie en regelgeving. Met mijn ervaring wil ik ondernemers rust bieden en helpen focus te houden op de doelen die ze zich gesteld hebben. Ik kan op een pragmatische manier overzicht bieden door de onderneming beter te organiseren, managementinformatie te structureren en de administratie te verbeteren. Daarnaast kan ik ondersteunen door de juiste vragen te stellen. Het gaat mij er om in workshops talenten te bundelen en van het inzicht van anderen te leren door kruisbestuiving te stimuleren. Ook bij het coachen van ondernemers en managers richt ik me op het vertalen van goede ideeën naar de praktijk van de onderneming. Een positieve kijk op de wereld, een goede dosis kennis en een energieke aanpak, dat is wat ik breng!

Inspirator is het woord dat het best bij mij past. In die rol draag ik concreet bij aan de ontwikkeling van middelgrote en grote organisaties. Bij alles wat ik doe wil ik klanten, organisaties en de mensen die daar werken gelukkig laten zijn met elkaar. Ik ben altijd op zoek naar verbinding en werk daarbij wel steeds vanuit een zakelijke context. Samen gaan we op zoek naar de kansen. Om die te verzilveren, begeleid ik organisaties en teams binnen het complete spectrum van organisatieontwikkeling; van visie en strategie tot gedrag. Zo gaan we samen steeds vooruit.

Ellen Schoeman
Office Manager

Elk einde betekent ook weer een nieuw begin. Na een afwisselende loopbaan als directiesecretaresse, PA en zelfstandig ondernemer, ben ik nu online office manager bij Business Lapps Nederland. Het is mijn uitdaging om te zorgen dat iedereen optimaal en prettig kan werken. Dan blijft er nog meer energie over voor de zaken waar het echt omdraait: positief groeien met je bedrijf. Die positiviteit vind ik ook terug in het team van de Business Versneller. Flexibiliteit en open samenwerking zijn daarvoor de beste ingrediënten.

Heb je een vraag of wil je een afspraak plannen? Bel (+31 (0)6 452 80 622) of mail mij (secretariaat@businesslapps.nl) en ik help je graag verder.

Co-Versnellers

Douwe Hooijenga

De Moderne Raadgever

Mijn motto is Groei en Ontwikkeling door Dienstbaarheid. In mijn coaching en advies ben ik er voor de ondernemer. Om hem of haar verder te brengen, de business verder te brengen. Als ondernemer weet ik hoe groot de meerwaarde daarvan kan zijn. Om geprikkeld te worden, iemand die een spiegel voorhoud of gewoon even met je kan sparren over van alles of gewoon even luistert. Het plafond van een bedrijf is het plafond van de ondernemer. Daarom is persoonlijke ontwikkeling ook key voor verdere groei. Het begint bij jou als ondernemer!

Ik ben in de eerste plaats zelf ondernemer en misschien juist daarom haal ik zoveel plezier uit het coachen en adviseren. Het komt vanuit een diepe passie om bij te dragen aan groei en ontwikkeling van mensen en bedrijven.

Joep Firet

Beter Koersen

Inspirator is het woord dat het best bij mij past. In die rol draag ik concreet bij aan de ontwikkeling van middelgrote en grote organisaties. Bij alles wat ik doe wil ik klanten, organisaties en de mensen die daar werken gelukkig laten zijn met elkaar. Ik ben altijd op zoek naar verbinding en werk daarbij wel steeds vanuit een zakelijke context. Samen gaan we op zoek naar de kansen. Om die te verzilveren, begeleid ik organisaties en teams binnen het complete spectrum van organisatieontwikkeling; van visie en strategie tot gedrag. Zo gaan we samen steeds vooruit.

Marcel Pennings

Marcelpennings.nl

Ik ben een enthousiaste teamcoach en trainer. Ik voel me op mijn gemak bij vraagstukken waarin samenwerking een grote rol speelt. Ik heb een positieve benadering waarbij ik uitga dat er al wordt samengewerkt, bekijkt wat daarin goed gaat en bouw dat verder uit. Je kan leren van wat er niet goed gaat maar je kan veel meer leren van wat al goed gaat.

Benader mij wanneer je samenwerking op een hoger plan wil tillen. Met name binnen technische teams heb ik ruime ervaring opgebouwd. Ik werk daarbij graag met de kleuren van Insights Discovery om inzichtelijk te maken dat de kracht van de verschillen, de kracht van het team is.

Egbert Reerink

DGA partner

Als je ergens mee start komt altijd het moment dat het stopt – gewenst of ongewenst: of het nu gaat om vakanties, een goede klant, of om (jouw rol in) jouw bedrijf. Ik maak bedrijven verkooprijp. Daar moet je bijtijds mee beginnen. Daarom is mijn motto: “STARTEN MET STOPPEN”. Ik treed hierbij op als DGApartner en vertrouwenspersoon – zakelijk en persoonlijk – want als DGA heb je behoefte aan een klankbord, nieuwe invalshoeken, structuur en tegengas.

Daniëlla Corijn-Witte

Verbindend Ondernemen

Mijn motto is: als je het kunt dromen, kun je het doen. Als organisatieontwikkelaar en coach help ik ondernemers en hun mensen om weer te gaan schitteren. Eerst dromen dan durven en doen. Ik begeleid ondernemers, organisaties, teams en individuen in de zoektocht naar hun droom en talent en coach en train bij het durven en het doen. Ik breng mensen graag in beweging zodat de gewenste resultaten bereikt worden. Dit doe ik onder andere door de harde en zachte kant van een organisatie beter met elkaar in verbinding te brengen. Mijn stijl is gedreven, oprecht, positief confronterend, enthousiast en betrokken.

Ik gebruik bij de begeleiding van ondernemers en organisaties mijn bedrijfskundige kennis en ervaring en vooral praktische tools. Samen met de ondernemer en zijn organisatie ga ik op zoek naar de schittering door op positieve wijze tot de kern te komen, verbinding te maken tussen hart en ratio, tussen mensen onderling, het leervermogen te stimuleren en andere invalshoeken te bieden.

Paul Dorrepaal

De Buitenbocht

Ik richt mij op gedrags- en organisatieverbetering. Mijn stellige overtuiging is dat mensen zoveel meer effectief zijn als ze met souplesse kunnen werken. Daarom zet ik organisaties dat ze hun mensen stimuleren en in staat stellen met die souplesse langdurig effectiever te werken.

Met aan mijn klanten de uitdaging om de bocht soepel in te zetten. Geen rechte haakse hoek waarin hard bijgeremd moet worden, maar juist een bocht waarin met souplesse snelheid behouden wordt.

“Samen met mijn partners help ik mensen, teams en organisaties zich te versnellen juist door de ruimte te nemen. En dan doorpakken…!”

Wendy Woelders

Hands On Innovation

Na ruim twintig jaar binnen bedrijven actief bezig te zijn geweest met innovatie en business development weet ik het zeker: Geslaagde innovatie is zelden een kwestie van geluk hebben! Wel van hard werken en keuzes voor richting en focus durven maken. Het gaat er niet om dat je de dingen juist bouwt, daar zijn de meeste bedrijven goed in, maar dat je de juiste dingen bouwt. Oftewel, succesvolle producten en diensten ontwikkelen waar men echt op zit te wachten én waar je geld mee kunt verdienen! Ik noem dit slim vernieuwen. Ik heb van mijn passie voor slim innoveren inmiddels mijn dagelijkse praktijk gemaakt en help bedrijven én hun medewerkers toekomstbestendig te worden.

Woorden die mij als persoon kenmerken? Gedreven, ondernemend, nieuwsgierig en betrokken.

Thomas Platzer

Creactor

Elk bedrijf begon ooit met een idee. Eén innovatief idee dat al je keuzes en acties focus gaf. Uit het succes van je eerste idee, is je bedrijf gegroeid. Er kwamen nieuwe ideeën bij. Er zijn samenwerkingen ontstaan.

Concurrenten probeerden je succes te kopiëren. Klanten proberen mee te sturen. De focus waar je ooit mee begon is weg. Ik help ondernemers bij het strategische aanpakken van hun productontwikkeling en innovatie. Door met ze op een gestructureerde manier te kijken naar wat hun bedrijf geworden is, vinden ze hun focus weer terug.

Met nieuwe focus komt de creativiteit weer los. Zo kunnen ze weer verder bouwen aan de kern van hun bedrijf, waar het ooit allemaal om begon. Dat is machtig mooi werk!

Jeroen Bais

Next Step Factory

Voor mij begint elke innovatie in een bedrijf bij de mens. Dus óók (of juist vooral!) bij de ondernemer zelf. Waar sta jij, waar wil je met je bedrijf heen? Mijn bloed gaat sneller stromen als ik de mensen in een bedrijf met elkaar én de doelstellingen van het bedrijf kan verbinden.

  • Betrokken mensen werken vanuit hun eigen talent en hun eigen kracht.
  • Betrokken mensen zijn niet alleen productiever, maar ook winstgevender.
  • Betrokken mensen vormen de basis voor het geluk in je bedrijf en in je leven.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door mijn menselijke aanpak. Intuïtief en zelfbewust schep ik een veilige ruimte voor iedereen in de groep. Ik zorg ervoor dat iedereen verbonden blijft en tegelijkertijd ben ik ook kritisch. Soms moet je uit comfort zone komen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Alleen dan creëer je een bevlogen bedrijf met betrokken medewerkers.

Gerrit Adema

InnerContext

“Waardecreatie vergroot het onderscheidend vermogen en de continuïteit van iedere organisatie”.

Mijn persoonlijke drive is het ontwikkelen van mens en organisatie. Als eigenaar, directeur of manager van je bedrijf ben je voortdurend actief met je omgeving en de vertaling hiervan naar de praktijk. Veel gaat goed en sommige zaken had je toch graag anders gezien. Als organisatieadviseur kijk je met andere ogen naar wat er op een werkvloer gebeurt en ben je alert waar de bedrijfsblindheid zijn intrede heeft gedaan. De verschillende aspecten van een organisatie breng ik in kaart waarbij het creëren van samenhang, het (her)vinden van balans en het terugbrengen van de menselijk maat het uitgangspunt is. Hiermee ontstaat er een verbinding tussen de hogere doelen van de organisatie (missie) en de waarde die wordt gecreëerd voor klanten en andere belanghebbenden. In mijn rol als organisatieadviseur en coach richt ik mij op persoonlijk leiderschap, het geven van praktische handvatten, nieuwe inzichten en houd ik je een spiegel voor. Authenticiteit, humor en professionaliteit zijn kenmerken in mijn werkwijze waarbij de focus ligt op het realiseren van een optimale waardecreatie en (persoonlijke) groei.

Patrick van Gils

Toppresentaties.nl

Mijn motto is “Pak je podium! En show-jezelf en show-je business.

Bedrijven en ondernemingen die zichtbaar zijn, zijn succesvoller. Maar hoe laat je je als ondernemer aan de buitenwereld zien en horen? Wat is de kernboodschap van jezelf en van jouw bedrijf? En wat zeg je eigenlijk als iemand jou vraagt “En wat doe jij eigenlijk?”

Met ruim 20 jaar marketing, communicatie- & woordvoerders-ervaring bij zeer succesvolle, sterk gegroeide A-merken zoals McDonald’s Nederland, Makro, Studio 100 (van succesondernemer Gert Verhulst), profiteert iedere ondernemer voor de groei van zijn bedrijf van Patrick’s “schatkist” vol tips, tricks & praktische tools.

Hij leert jou en je medewerkers (je ambassadeurs!) hoe je met een korter, krachtiger en overtuigender verhaal bestaande klanten beter weet te binden en meer nieuwe klanten weet te vinden

Hoe zou je het vinden als jouw bedrijf met een woest aantrekkelijk verhaal steviger ‘op de kaart’ komt te staan in jouw markt?

Guido Boosten

Organisatie-Ecoloog

Inspirerende en inlevende strateeg, innovatief op organisatieniveau. Kook-freak en al 10 jaar wijnimporteur van de mooiste schatten uit het beloofde land (Italië). La dolce vita! In Italië getrouwd met Janou en trotse vader van zoon Pieter en dochter Laura. Loopt hard om zijn hoofd leeg te maken en over vragen na te denken. Piano spelen en diepzeeduiken zijn de andere hobby’s. Behoorlijk oranje, geel met een flinke dosis groen.

‘Ik help graag mensen en organisaties die zich in het licht van de veranderende tijdgeest blijvend willen ontwikkelen en daarbij belang hechten aan integraliteit, integriteit en impact. Dat doe ik vanuit een metaperspectief van waaruit je koers kunt zetten richting een duurzame toekomst. Voor jezelf, je medewerkers, je klanten, je aandeelhouders en de wereld als geheel. Het is mijn missie om organisaties coherenter te maken.’

Annemarie Couwenberg

ANNEECO coaching, training en advies

Ik geloof in leren en ontwikkelen van (ander) gedrag. Bij mensen en teams weet ik op een alerte en daadkrachtige manier in samenspraak de knoppen te vinden die leiden tot nieuw gedrag zodat je meer impact hebt, of als team meer bent dan de som van de delen. (Als mens, team en organisatie ontwikkel je mee in de vaart van de veranderende en dynamische wereld en maatschappij. Soms kan die ontwikkeling een steuntje in de rug, een koers of een versnelling in de juiste richting gebruiken. Mijn specialiteit is ervoor te zorgen dat je meer impact haalt uit je gedrag, of dat je als team meer bent dan de som van de delen.) Daarnaast kan ik je helpen organisatieproblemen op te lossen die ingewikkelder zijn dan alleen het doorontwikkelen van mensen. Soms is er meer nodig, en gaat het om het kiezen van een richting, koers, strategie, structuur of over het veranderen van de cultuur. Als Arbeids- en Organisatiepsycholoog ben ik actief op weg naar resultaat. dat kenmerkt mij ook als persoon, letterlijk en figuurlijk. Ik ben zaken graag een stap vóór. Dat maakt dat ik naast coaching of training ook in meer strategische vraagstukken of organisatieverandering goed een bijdrage kan leveren. In mijn vrije tijdsbesteding zie je diezelfde liefde voor beweging terug. In tai Chi en mindfulness kies ik juist voor (de) vertraging, (reflectie) en het in het nu zijn.

Het is de juiste balans -tussen beweging en actie aan de ene kant, en stilstaan, reflectie, (en in het hier en nu zijn) aan de andere kant- waardoor mooie veranderingen met impact ontstaan.

Harry Jonker

UC Group

Versnellen door te vertragen. Ik trek veel paralellen tussen sport en business. Tijdens mijn trainingen voor een marathon werd mij duidelijk dat, als ik mijn prestaties wilde gaan verbeteren, langzamer moest gaan lopen, ik moest vertragen.

In organisaties is dat wat mij betreft niet anders. Ondernemers, managers, leidinggevenden èn uitvoerenden doen er goed aan om af en toe te vertragen. Tijd te nemen om weer even wakker te worden, bewust te worden wát er gebeurt, hóe er dingen zijn ontstaan en waarom je het eigenlijk allemaal ook al weer doet.

Ik gebruik diversiteit om tot krachtige co-creatie te komen. Diversiteit komt tot zijn kracht als iedereen gelijkwaardig aan elkaar is. Ik wens dat iedereen zijn of haar bijdrage kan en gaat leveren om samen onze wereld, onze maatschappij en onze organisatie elke dag een beetje mooier te maken.

Frank Brouwer

Ondernemersloods – Sparringpartner voor Ondernemers

Denk groot, maar neem overzichtelijke stappen.

Jij bent een ondernemer met ambitie, je hebt een prachtig product dat een premium plek verdient in de retail. Hoe pak je het aan, zodat jij kan blijven ondernemen en groeien en ondertussen alle logistieke en financiële aspecten goed zijn geregeld? Het is mijn vak en mijn passie om je daarin te begeleiden.

Retail en ondernemerschap zit me in het bloed als zoon van een super-eigenwijze supermarkt ondernemer. Bij een grote verzekeraar heb ik in een commerciële rol alle aspecten van financieren en verzekeren voor ondernemers voorbij zien komen. Als persoon ben ik doelgericht. Ik stel kritische, soms confronterende vragen. Dat is mijn stijl om je te prikkelen en te motiveren het beste uit jezelf te halen.

Ik loods je door het hele proces met de focus op dat ene doel: Jouw product op een schitterende plek in de retail. Kleine voedselproducenten die ik in de afgelopen periode heb begeleid, hebben nu hun plek ingenomen in de schappen van kleine speciaalzaken tot grote supermarkten. Daar zit mijn expertise en hiermee is voor mij de cirkel weer rond.

Neem snel contact op om te ontdekken welk programma het best bij jou past.

Contact