Skip links

Bedrijfsopvolging:
neem de regie in
eigen handen!

Klaar voor jouw
groeiproces

Zo’n 80 procent van de bedrijfsoverdrachten in Nederland gaat mis. Ze lopen vaak vast op financiële en juridische aspecten. Je voorkomt veel discussies en misverstanden door eerst samen een duidelijk beeld van de toekomst van het bedrijf te creëren. Als je vanaf het begin een concreet overnameplan maakt en werkt aan vertrouwen, leg je de basis voor een succesvolle overdracht.

Bij een bedrijfsoverdracht wil iedereen – overdrager en opvolger – maar één ding: een stabiel bedrijf met een gezonde toekomst. De eigenaar heeft het bedrijf opgebouwd en is daar trots op. De opvolger kent de cultuur en wil daarop voortbouwen. De Opvolgingsversneller helpt ondernemers om samen een gestructureerd en praktisch overnametraject vorm te geven. Dan zijn rollen en verantwoordelijkheden vooraf helder en blijven er geen zaken liggen. Op die manier hebben niet adviseurs, maar ondernemers zelf de regie op de overdracht.

Boek nu snel

Vol vertrouwen overdragen

Je wilt samen de ideale overdracht realiseren. In dat proces biedt de Opvolgingsversneller ondernemers houvast en structuur. Daarbij focussen we op overeenkomsten, niet op verschillen. Uiteindelijk moet iedereen zich goed voelen bij de gemaakte afspraken, investeringen en overdracht.

Het noodzakelijke onderling vertrouwen bouw je op door samen de doelen te stellen en daarnaartoe te werken. Als de visie en missie helder zijn, kun je de rollen bepalen die passend en productief zijn. Door alle afspraken en verantwoordelijkheden goed vast te leggen, boek je samen het beste resultaat.

Het programma

De Opvolgingsversneller helpt je in zes praktische sessies naar een overdrachtstraject op maat. Dat doe je niet alleen. Je werkt in teams met je eigen partner of met andere ondernemers die bezig zijn met een overdracht. Je krijgt waardevolle inzichten vanuit meerdere perspectieven en zet je eigen beweging in gang.

In de modules van de Opvolgingsversneller komen alle
aspecten van een succesvolle overdracht aan bod:

Module 1: Bedrijfsbiografie en Missie
Waar kom je als organisatie vandaan? Wat zijn de gedeelde kernwaarden
en succesfactoren en hoe neem je die mee naar de toekomst?

Module 2: Verkopen en overnemen
Hoe ga je om met het leiderschap en de cultuur van de vertrekkende leider? Hoe benut je het nieuwe leiderschap om succes in de toekomst te versterken?

Module 3: Het Business Model in kaart
Wat is de identiteit van je bedrijf? Hoe ziet je business model eruit?
En wat betekent een overdracht voor je aanbod en klanten?

Module 4: Aantrekkelijk blijven voor klanten
Begrijp je je klant? Wie zijn de belangrijkste klanten (marktkeuzemodel); vandaag, morgen en vooral ook overmorgen.

Module 5: Kijken als een investeerder
Je stelt samen het bedrijfsovernameplan op, inclusief de financieringscase. Hoe houd je het bedrijf succesvol, ook na overdracht? En welke reële investeringen passen daarbij?

Module 6: Een gestructureerde bedrijfsoverdracht
Alles bij elkaar brengen. Hoe ziet het verhaal van de opvolging er concreet uit? Wat is de aanpak, wie en wat zijn daarvoor nodig en welke afspraken maak je?

Een uitvoerbaar actieplan
Het verhaal van de bedrijfsoverdracht is een concreet actieplan met een gedeelde visie en heldere afspraken. Je krijgt hierop feedback van ondernemers die ook in een opvolgingstraject zitten. Zo ga je samen doelgericht aan de slag met de opvolging.

Investering
De totale investering voor de Opvolgingsversneller bedraagt €3.950,- ex btw. In sommige regio’s kan de investering lager uitvallen door een bijdrage van partners, zoals de provincie.

Meedoen?
Ben je overdrager of opvolger en wil je de regie op de overdracht hebben, neem dan contact op met Jelle Bartels of Bart Vermeulen via
jelle.bartels@businesslapps.nl of bart.vermeulen@businesslapps.nl.

Neem snel contact op om te ontdekken welk programma het best bij jou past.

contact