Skip links

Business Versneller in de praktijk; aanjager van innovatie

Business Versneller in de praktijk; aanjager van innovatie

Wat hebben een binnenhuisarchitect en een leverancier en verhuurder van tuinmachines met elkaar gemeen? Op het eerste oog niets. Toch waren de ondernemers Christa Courage van COURAGE Interieur en Ard van Bergen van Van Bergen Tuin- en Parkmachines beide op zoek naar versnelling voor hun business. Daarom sloten zij aan bij het Business Versneller programma van Business Lapps. Met als resultaat mooie vernieuwende en vooral succesvolle producten en diensten.

Het bedrijf van Ard Van Bergen bouwt al 60 jaar op kwaliteitsproducten en goede service. En omdat het bedrijf een groen hart heeft, is duurzaamheid een logisch streven. Het bedrijf speelt dan ook continu in op nieuwe kansen en ontwikkelingen, van groene bestrijding van de eikenprocessierups tot de bouw van een onkruidborstel op waterstof.

Gemaaid Gras 050

Van Bergen heeft een stevige positie in de zakelijke markt en wilde zijn vleugels meer in de particuliere markt uitslaan. Hoe pak je dat aan?

Tijdens de Business Versnellers ontwikkelde hij een uniek as-a-service aanbod. Veel mensen met een tuin hebben geen goede grasmaaier en meestal geen zin om deze klus regelmatig te doen. En voor senioren kan het zelfs te zwaar zijn. Als specialist bedacht Van Bergen een oplossing. Niet door in te zetten op de verkoop van grasmaaiers, maar met een nieuw concept: Gemaaid Gras 050. Particulieren zijn verzekerd van een strak gemaaid gazon voor een vast bedrag per maand. Van Bergen levert een elektrische robotmaaier die geruisloos en duurzaam zijn werk doet. Dit succesvolle concept is een prachtige uitkomst van een praktisch 1.000 dagendoel: Selectief uitbouwen van het particuliere segment.

De ideale werkomgeving

Ondernemer Christa Courage heeft een passie voor interieurdesign. Als eigenaar van COURAGE Architecten, besloot ze haar droom waar te maken: COURAGE Interieur. Met dit bureau wil ze de ideale werkomgeving voor mkb-ondernemingen creëren. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze thuiskomen op kantoor. Aspecten zoals daglicht en akoestiek zijn dan ontzettend belangrijk bij het interieurontwerp. Haar doel voor elk project is werkplekken ontwerpen voor blije en gezonde medewerkers. Daar profiteert iedereen van.

Proefwerken in je tuin

Om Courage Interieur een goede start te geven, besloot Crista deel te nemen aan het Business Versneller programma. Samen met andere ondernemers werkte ze hard aan haar 1.000 dagendoel: interieurdesign zelfstandig neerzetten als volwaardig bureau naast COURAGE Architecten. Tijdens dit traject werd het gevoel van thuiskomen opeens wel heel letterlijk. Veel mensen moesten door het coronavirus gedwongen thuiswerken. Christa haakte hier direct op in en ontwierp een tijdelijke werkplek in een container. Bedrijven kunnen die op proef bij hun medewerkers neerzetten en zo kennismaken met haar aanpak. Zo kan iedereen het belang van een prettige werkplek zelf ervaren.

Laat je inspireren

Deze twee voorbeelden laten perfect zien, hoe ondernemers die bereid zijn om zich te laten inspireren en ook anderen willen inspireren, prachtige nieuwe inzichten, producten en diensten ontwikkelen. De ideale basis om te versnellen, als ondernemer en met je bedrijf. Kijk hier voor al complete Business Lapps mkb-programma’s

Leave a comment