Overleven in een onzekere tijd
De horeca heeft een grote uitdaging in deze tijd. Ze krijgen slag na slag te verduren, terwijl andere beroepsgroepen het hoofd niet boven water houden vanwege de druk.
Wat nu als je beide feiten combineert en zoekt naar een oplossing? Versneller Robert Koen Blokzijl van restaurant de Schildhoeve zocht met zijn collega’s naar deze oplossing en heeft die gevonden. Hij ondersteunt met zijn gastvrije medewerkers de gasten van een zorginstelling. Daarmee verbetert hij niet alleen zijn eigen situatie en de situatie van zijn medewerkers, maar draagt ook nog eens bij aan een verbeterde beleving van de gastvrijheid van de instelling waar ze nu werken!
Hoe kan je dit zelf als ondernemer?
1. kijk verder dan je kernproces (het serveren van eten en drinken)
2. onderzoek wat je uniek maakt (gastvrijheid)
3. bekijk waar dit nodig is op andere plekken
4. ga in gesprek met mogelijke potentiële opdrachtgevers
5. zoek samen naar de beste oplossing