Skip links

Stories: Smart Comfort Home en De Groene Koploper

Henk Troost had altijd de drive om zelfstandig ondernemer te zijn. Na een aantal jaren in loondienst richtte hij Aannemersbedrijf Henk Troost in Rouveen op. Zijn bedrijf groeide stabiel met mooie nieuwbouw- en verbouwingsprojecten. Maar hij kijkt graag vooruit.

“De toekomst voor de bouw ligt bij prefab bouwen op basis van de houtskeletbouw. Met Smart Comfort Home en De Groene Koploper kiezen we bewust voor deze innovatieve én duurzame vorm van bouwen.”

De bouwsector heeft een enorme groeipotentie. De vraag naar woningen blijft stijgen. Tegelijkertijd is het heel lastig om goede vakmensen te vinden. Houtskeletbouw is dan vrij logisch, volgens Henk Troost. “Houtskeletbouw is booming. Het is een efficiënte en duurzame bouwmethode. Daarom zie ik de ontwikkeling van prefab-concepten voor woningen en kantoren als dé kans om mijn bedrijf verder uit te bouwen.”

“Ik wil als bouwondernemer in beweging blijven”

Henk Troost
Directeur Smart Comfort Home en De Groene Koploper

Smart Comfort Home

Om zijn ambities te realiseren, richtte Troost Smart Comfort Home op. Dit bedrijf biedt mensen de kans om snel een comfortabel en duurzaam huis te betrekken. Deze standaardwoningen zijn gebouwd met prefab houtskeletbouw elementen die goed geïsoleerd zijn met de nieuwste materialen. Op die manier zijn bewoners verzekerd van een gezond en comfortabel huis dat ze volledig naar eigen inzicht kunnen ontwerpen en inrichten. Deze aanpak biedt ook Henk Troost voordelen. “Door het bouwproces te standaardiseren kunnen wij veel efficiënter werken, onze capaciteit goed benutten en zo nodig opschalen.”

De Groene Koploper

Het prefab-woningconcept bleek de juiste keuze om de groei van zijn bedrijf te versnellen. Al snel na de introductie kwamen de eerste opdrachten binnen en binnenkort start de bouw van het eerste Smart Comfort Home. Dit is voor Troost geen reden om achterover te leunen, integendeel. “Ook bedrijven willen kwalitatieve duurzame huisvesting tegen scherpe prijzen. Speciaal voor hen ontwikkelden we een prefab-concept voor de zakelijke markt: De Groene Koploper.”

Duurzame huisvesting

Het duurzame bedrijfsverzamelpand De Groene Koploper wordt binnenkort gerealiseerd op het bedrijventerrein H2O in Hattemerbroek. Het pand heeft een hoge GPR-score en met dit certificaat hebben kopers toegang tot fiscale voordelen zoals de Milieu Investeringsaftrek. Ook voor groene hypotheek biedt dit voordelen. Daarmee is het op meerdere vlakken een aantrekkelijk concept.

Snel opschalen

De prefab bouwconcepten die Troost met Smart Comfort Home en De Groene Koploper ontwikkelde, zijn laagdrempelig voor klanten en makkelijk overal te realiseren. Het is wel de uitdaging om de groei van zijn innovatieve concepten verder te versnellen. “Mijn ambities heb ik duidelijk in kaart. Ik wil groeien en over vijf jaar 20 mensen in dienst hebben, en als ondernemer naast het bedrijf kunnen staan. Hoewel we kiezen voor een vernieuwend bedrijfsmodel, streef ik wel naar een gezonde mix van project- en nieuwbouw en verbouwingen. Ik wil mijn mensen aan het werk houden ook als de tijden veranderen.”

Groeikansen benutten

In deze fase van zijn ondernemerschap dacht Troost na over zijn ontwikkelstappen als ondernemer en de verdere groeikansen voor zijn onderneming. “Als bouwondernemer wil ik in beweging blijven en mijn plannen realiseren. Daarom heb ik overwogen een opleiding te gaan volgen. Toen ik over de Business Versneller hoorde, besefte ik echter hoe nuttig het is om samen met andere ondernemers te brainstormen en te sparren over concrete toekomstplannen.”

Ondernemerschap ontwikkelen

Troost nam deel aan de Business Versneller om Smart Comfort Home en De Groene Koploper verder te laten groeien. Het is de input van collega-ondernemers die Henk Troost heel waardevol vond. “Ik voel me goed thuis bij andere ondernemers. Ze prikkelen me en zetten me aan tot nadenken. Ik kan hun adviezen goed aannemen omdat ik ervaar dat zij ook gericht zijn op de ontwikkeling van hun ondernemerschap.”

Succes op de lange termijn

De inzichten die de Business Versneller hem opleverde gaan verder dan de bedrijfsvoering. “Juist je krachten en verbeterpunten als leider zijn cruciaal voor echte versnelling. Op dat vlak heb ik heel veel geleerd. Delegeren en communiceren zijn aandachtspunten voor mij. Ik ben soms nogal direct omdat ik al weet wat ik wil bereiken. Zeker als je wilt groeien is het zaak je mensen mee te nemen in de plannen. Dan kunnen ze vanuit hun eigen kracht meedenken en bijdragen. Dat is de ondergrond waarop we onze innovatieve concepten snel kunnen ontwikkelen en op de lange termijn succesvol kunnen maken.”

Leave a comment