Skip links

Kantoormanager 2.0

Met haar bedrijf Kantoormanager 2.0 biedt Ariejonne Oost secretariële ondersteuning en diensten voor administratie en klantenservice. Door alle randzaken aan professionals over te laten, kunnen ondernemers zich concentreren op hun ondernemerschap en onderneming. Deze propositie sluit perfect aan bij een belangrijk inzicht dat zij zelf opdeed tijdens de Business Versneller en in het aansluitende coachingstraject: 

 “Je hoeft niet alles zelf te doen om succesvol te zijn.”

Sinds de start in 2012 is haar bedrijf hard gegroeid. Inmiddels ondersteunt een team van dertien professionals klanten in heel Nederland. Deze groei liep parallel met haar ontwikkeling als ondernemer. Ariejonne legt uit:

“Ik merkte dat vrijwel alles via mij liep. Misschien had ik daar zelf ook een rol in, maar het voelde alsof ik geleefd werd. Om Kantoormanager 2.0 te laten groeien, waren er procesverbeteringen nodig om zaken soepeler, en zonder mijn inmenging, te laten verlopen. Dat vroeg ook ontwikkeling van mijn kant. Het was de uitdaging om de uitbouw van Kantoormanager 2.0 hand in hand te laten gaan met mijn persoonlijke groei.”

“We willen bijdragen aan het geluk van anderen”

Ariejonne Oost
directeur bij Kantoormanager 2.0

Praktische insteek

Haar deelname aan de Business Versneller was een belangrijke stap in het waarmaken van haar ambities. “Het concept van de Business Versneller sprak me vooral aan door de praktische insteek en duidelijke structuur. In een vaste periode werk je aan concrete en herkenbare thema’s. De vraag die je aan begin van een sessie stelt, is aan het eind ook beantwoord. Hiermee kan je in de praktijk meteen verder.”

Hetzelfde pad

De Business Versneller biedt een plezierige manier van samenwerken met andere ondernemers uit de regio. “Deelnemers zijn weliswaar actief in een andere sector, maar weten wel wat je als ondernemer meemaakt. Iedereen worstelt met vergelijkbare dilemma’s en kan op een gelijk niveau en heel direct schakelen. Je leert ontzettend veel van elkaar.” Ook na afloop van de Business Versneller ziet Ariejonne nog regelmatig ondernemers uit haar groep om te sparren. “Deze spin-off heeft veel meerwaarde omdat je een uitdaging voorlegt aan mensen die jouw situatie herkennen en begrijpen. Iedere ondernemer bewandelt op een bepaalde manier hetzelfde pad. Het fijn om zo’n gemene deler te hebben.”

Fotografie: Pim van der Maden

Zelfstandige keuzes

Eén van de belangrijkste leerpunten die Ariejonne meenam uit de Business Versneller is dat de grootste ontwikkeling in haar persoonlijke groei ligt. “Het is aan mij om op basis van de feiten en informatie zelfstandige keuzes te maken voor de toekomst van Kantoormanager 2.0.” Dat vraagt om het aanscherpen van mijn leiderschap, goed lopende processen en een krachtige propositie.”In haar eindpitch lag de focus dan ook op de kracht van haar bedrijf: Anderen helpen om hun office management te stroomlijnen.”

Stress voorkomen

Het groeitraject van Kantoormanager 2.0 en Ariejonne was zeker nog niet voorbij na de Business Versneller. “Dit was eigenlijk nog maar het begin. Het was de opening naar meer ontwikkeling, zowel persoonlijk als zakelijk. Ik was er klaar voor om duidelijke doelen te stellen en die in te vullen. Daarvoor moest ik wel eerst terug naar de basis en de meerwaarde van mijn bedrijf beter formuleren.” In essentie staat voor Ariejonne een gelukkig leven centraal. “We willen bijdragen aan het geluk van anderen, door ondernemers te helpen om tijd te besparen die ze aan hun business kunnen besteden. Stress voorkomen bij anderen en ze helpen: dat zit in mijn natuur en in de natuur van de Kantoormanagers.”

Visie op orde

In de coachgesprekken met Business Lapps was het een eyeopener dat de visie eerst intern goed op orde moet zijn voor je naar buiten treedt. “Medewerkers moeten de identiteit begrijpen en van meerwaarde willen zijn voor de klant. Samen met Jelle Bartels heb ik dat verhaal opgezet en het klopt nu. We weten wat we doen en wat het oplevert voor de ander.”

Help de ideale klant

De visie en kernwaarden die ze zo vastlegden, worden al breed ingezet. Bijvoorbeeld in vacatures en sollicitatiegesprekken voor medewerkers, maar ook voor sales. “De mensen die onze boodschap uitdragen, moeten deze ook echt doorleven. Alleen dan komt het goed over. Deze basis geeft veiligheid en een duidelijk kader om keuzes te maken. Dat geldt voor onze medewerkers én voor klanten.” Ariejonne gebruikt dit verhaal ook in de gesprekken met nieuwe klanten. “Het begint met luisteren en informatie vergaren. In veel gevallen kan ik met onze propositie een easy fix bieden. Als je ons inschakelt heb je meer tijd voor je business en je mensen. En als er geen match is, gaan we geen relatie aan. De focus ligt echt bij het helpen van de ideale klant.”

Continu ontwikkelen

Dat Ariejonne en haar bedrijf op de goede weg zijn, wordt onderstreept door een compliment dat ze laatst kreeg. “De klant zei dat hij nu rust had. Dit biedt de kans om te focussen op het ondernemen, terwijl het bedrijf gewoon doorloopt. Als ik terugkijk is dat wat het traject met Business Lapps mij ook gebracht heeft.

Een stabiele organisatie

Juist doordat we duidelijk weten wat we doen en wat het oplevert voor de ander, is het mogelijk om te blijven groeien. Het is goed dat ik hierbij hulp heb durven vragen. Dat heeft me veel gebracht en zorgt dat ik continu in ontwikkeling blijf. Zonder het idee dat ik zelf alle bordjes in de lucht hoef te houden.”

Uitdaging

• Blijven groeien zonder stress
• Ruimte voor persoonlijke groei

Oplossing

• Werken aan je bedrijf samen met andere ondernemers
• Een coachingstraject voor het creëren van een visie en propositie
• Visie en kernwaarden als fundament voor teamvorming en sales
• Processen stroomlijnen om te kunnen focussen op groei

Resultaat

• Een heldere, gezamenlijke visie voor Kantoormanager 2.0 nu en in de toekomst
• Focus op het helpen van de ideale klant
• Visie en kernwaarden als fundament voor teamvorming en sales
• Ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling
• Propositie en meerwaarde duidelijk in kaart gebracht
• Een gelukkig leven voor klanten en iedereen bij Kantoormanager 2.0

Leave a comment