Skip links

Ben jij ook een Plafond-ondernemer?

Tijdens hun groei raken ondernemers vaak ‘klem’ in hun succes.
De business vraagt alsmaar aandacht en ruimte voor vernieuwing ontbreekt.

‘Dit was mijn beste beslissing ooit’ zegt Marc tijdens het online ‘Weerbericht’ van Business Versnellers. Nog maar zes maanden geleden had hij verzucht dat de online groei van zijn bedrijf in industriële weegapparatuur, dankzij Corona, hem alleen maar stress opleverde.

En nu vertelt hij relaxed over zijn nieuwe bedrijfsleider die hij op aanraden van zijn collega-Versnellers heeft aangesteld. 

En de tijd die hij nu heeft om nieuwe toepassingen voor zijn apparatuur te bedenken.

Schud de pionier wakker

Plafond-ondernemers

En Marc is niet de enige, voor vrijwel alle deelnemers van de Business Versneller geldt dat het zgn. plafond-ondernemers zijn. Ooit waren ze nog een broekie maar sindsdien hebben ze bewezen dat ze kunnen omgaan met het loonmonster dat maandelijks (en zeker in mei met de vakantiegelden) op hen afkomt.

Met horten en stoten hebben deze ondernemers er hard aan gewerkt
om hun bedrijf procesmatig te laten werken en voorspelbaar te maken. Ze zijn langzaam van pionier veranderd in manager.

Daarnaast zijn zij in leeftijd ook ouder geworden; parallel aan hun ondernemerschap zijn er privé allerlei zaken gebeurd die hun financieel afhankelijker hebben gemaakt. Fantastisch dat mooie huis, maar de bijbehorende hypotheek geeft ook prestatiedruk op de DGA.

Er zijn dus allerlei redenen waarom ondernemers met bedrijven vanaf 10 werknemers blijven hangen in hun bestaande business model. Ze hikken tegen een groei-plafond aan en het stomme is, ze zijn zich vaak niet bewust van de stille onvrede die hierover bij hun leeft.

Herken jij jezelf hier misschien ook in? Ben jij ook een plafond ondernemer?

Van de vrijheid, waarom je ooit ondernemer bent geworden, is bij jou misschien ook nog maar weinig over.. hoe meer personeel, hoe minder vrijheid.

Aàn de zaak werken

Daarmee blijven er veel kansen liggen. Want ieder moment dat je bezig bent met het uitvoerend proces had je ook dat nieuwe product kunnen onderzoeken of die nieuwe klant kunnen bellen.

Je durft er misschien bijna niet aan te denken maar dit maakt je op de lange termijn kwetsbaar voor de tijdgeest. En diep in je hart ben je een pionier, toch? Ben je wel gelukkig als plafond-ondernemer?

Dus het is zaak om voor jezelf tijd en ruimte te nemen om ààn de zaak te werken. Of, zoals Marc op aanraden van zijn mede-Versnellers deed: snel die groei-stap maken en een bedrijfsleider aanstellen. Misschien beperkte winst aan het einde van het jaar, maar wel weer pionieren en daarmee de continuïteit voor de zaak borgen!

Lees de volledige White paper:
Wat ondernemers op voorsprong zet

Auteur: Joep Firet
joep.firet@businesslapps.nl
+31 (0)6 – 229 00 766
Naar White Paper

Leave a comment